Igennem Gennem Jytte Abilstrøm fik jeg en mangeårig kontakt med Brasseri Mühlhausen i København.
Deres Thy Lam aftener blev jeg inspireret af, og kokken fra brasseriet kom derfor Stenbjerg og lavede en tilsvarende menu - dog ikke bare med lam, men hvor hver ret var creeret omkring et produkt fra en mindre økologisk producent foruden Fiskehuset.
Det blev en kæmpesucces.
Året efter blev det gentaget. Jytte Abilstrøm underholdt, Claus Meyer sørgede for mad og det foregik i et cirkustelt i blæsevejr. Igen en succes.
Da jeg havde en supergodt samarbejde med Den Gule cottage på Strandvejen nord for København kom kokken derfra og lavede dagen efter en forrygende lammefrokost - igen med Jytte Abilstrøm som underholder.
"Smag på Thy", som disse kokkeaftenener er kommet til at hedde, er blevet en fast tradition på Stenbjerg Kro og hvert år laver kendte kokke mad på Stenbjerg Kro.
Stenbjerg Kro bruger indimellem Thy Lam som lammeleverandør. |